2022 - 2023
finished

UpEnergy

Project: Aplicació mòbil de millora de pràctiques energètiques a la llar (UpEnergy)
Funding: Generalitat de Catalunya
IREC Role: Partner
Main IREC Group: Thermal Energy and Building Performance, Jordi Pascual
Other PI: Joaquim Romaní

UpEnergy és un projecte singular de promoció de l’economia social i solidària, creació de cooperatives i projectes d’intercooperació que porta com a títol “Aplicació mòbil de millora de pràctiques energètiques a la llar”. El projecte va començar el desembre del 2022, i s’estendrà fins l’octubre del 2023.

Atesa la necessitat de generar un canvi cultural que converteixi a la ciutadania en agents energètics del canvi, l’objectiu principal de la proposta és desenvolupar upEnergy, una aplicació mòbil de gestió i millora de les pràctiques energètiques a la llar, amb les funcionalitats adequades per apoderar a les persones i comunitats en el vector energètic i, en conseqüència, en el procés de transició ecològica. La proposta aposta per l’ús de la tecnologia de la informació i la gamificació com una estratègia eficaç per promoure la capacitació, apoderament i generació de vincles en els si de comunitats, superant les barreres tradicionals que limiten la nostra relació amb l’energia.

El consorci està format per 7 socis, incloent Cíclica (coordinador), IREC, Consorci Vall del Ges, Orís i Bisaura, Consell Comarcal d’Osona, Cospes, Estabanell Impulsa and Dies d’Agost.

Agraïments

Promou i finança: la Generalitat de Catalunya – Departament d’Empresa i Treball.